söndag 10 januari 2010

Pysselstädning

har jag ängnat mej åt idag. Men mycket återstår att göra , typ alla band och spetsar som jag har liggande i två papplådor. Och som ni kanske förstår så är ordningen lika med noll. Har ni några förvaringstips för lång och korta band så skulle jag bli glad. Det gör ju inte saken bättre att maken och jag bor compact och det går inte ihop med min hobby kan jag säga. Men det gäller att tänka till och ibland får jag till det riktigt bra. Idag har temperaturen visat 0 och solen har varit framme så det var nog vårkänslorna som fick mej att städa pysselhörnan. Jag har två kort att visa er idag och jag så att båda går i grönt. Återigen vackra Mirabell, hon tröttnar jag inte på. Och det andra kortet talar för sig själv, till en familj som har köpt hus. Ha en bra vecka alla pysselvänner.

14 kommentarer:

Maria sa...

När du kommit på hur man bäst förvarar band så berätta gärna för mej:-D
Fina kort. Älskar grönt. Mirabell är så fin.
Maria

Lena sa...

Hejsan vännen!
Vackra härligt gröna kort som man kan få lite vårkänslor av. Du har fått till lite wellpapp ser jag, snyggt!
Duktig och städat pysselvrån har du med varit. Undrar om du är som jag, att städningen triggar pyssellusten och ordningen varar inte särskilt länge!
Det här med band är svårt tycker jag. Jag har läst om dom som gör små hål i någon typ av neccesär och trär ut banden en bit. Har inte provat själv. Så jag vet inte hur det funkar. Här är som hos dig. I lådor huller om buller!
Ha det gott. Kramar från Lena

Lene sa...

Hejsan vännen!
Jättefina kort, grönt är inte så dumt!
Så du städar i pysselrummet... ja det gjorde jag här om dagen när jag såg Ingers pysselrum. Jag var bara tvungen att få lite ordning då!
Hoppas allt är bra med dig!
Kram lene

Anonym sa...

Så fina kort!! Förstår städsuget i pysselvrån, tror det är nåt som kommer automatiskt efter allt julpyssel!! Suger i min städtarm med! ;-)

Jag har alla mina band upprullade på bobiner - har en sån stans till cuttlebugen, jag säljer så klart till den som vill ha - och sen lägger jag ner bobinerna i en biltema-låda. De röda lådorna med genomskinligt lock och 18 fack är perfekta för bobinerna!!! Sen har jag sorterat dem per färg/nyans, så att de ligger i någorlunda ordning. Bara att hålla pappret framför lådan, och kika igenom banden! Och vill du inte ha dem på bobiner, så de får veck, är blixtlåspåsar och en jättestor ring fiffigt. Finns ju stora öppningsbara ringar lite här och var - kan dock inte komma på exakt var just nu... Hoppas du förstår vad jag menar... De riktigt korta banden, som jag klipper ur kläder och små stumpar, har jag i en glasburk från Ikea - tänkt att ha i köket egentligen. Ser vackert ut, med alla stumpar blandade.

Hoppas att du fastnade för något av tipsen, eller att du får in något mer bra tips. Har också sett dessa "necessär-förvaringar" lite här och där, finns ju grymt dyra band-väskor att köpa som funkar likadan. Snyggt, visst, men man har ju noll koll på hur mycket band man har!!! På mitt sätt ser man det direkt!

Ha det gott, kram!

Lena B E sa...

Åh så fina kort du gjort och så duktig du varit som städat pysselvrån, nu när du är klar hemma hos dig kan du inte komma hit och fortsätta då? Hihi... Du får hur mycket kaffe som helst, det lovar jag! Ha ha ha...
Ha en bra dag.
Kramar från Lena

Lena sa...

Hejsan Gertrud!
Tack för ditt superfina kort som kom idag. Såg direkt att det har Gertrud gjort. Känner igen din stil nu och fint är det verkligen. Klänningen som är lite embossad, så snygg och wellpappen, super! Tack vännen. Kram Lena

Suz sa...

Åh så fina kort! Städa i pysselhörnan borde man...ser ut som någon kastat in en handgranat där;)
ang. Puffypennan så har jag köpt den från USA via en kompis!Har letat här bland alla butiker idag men inte fått napp,snowmaker heter den här iaf ,bra att veta ifall du söker. Jag säger till när jag hittar en.
Kram Suz

Lisan sa...

Städa i pysselrum.....så avis jag blir. Verkar som alla har pysselrum. Mitt förvaras i 2 större + en mindre plastbackar + i en väska som synes på min blogg.Den får sedan rullas in i klädkammaren när jag inte är iväg eller sitter framdragen i köket med allt...Kan man kasta ut gubben och ta bort hans säng och ha det där. Så kan han sova i klöädkammaren...nä trodde inte det. Så jag får fortsätta att drömma. Ha det så bra Kramis Lisan

Lena B E sa...

En lösning på bandproblematiken kan ju vara att ta tex. en plastburk, borra hål i locket och trä ut banden genom hålen. Sen såg jag en ganska fiffig låda i nya pandurokatalogen, skickar över det mailet till dig så du kan kika själv. Annars går det att bläddra i nya lilla vårkatalogen på deras hemsida, på sidan 17 finns denna förvaringslåda för band. Går nog ganska lätt att fixa själv av en skokartong eller liknande.
Kramar från Lena

Articsisters sa...

Tar mig en tur via ”min bloggrunda” sida. Om du tycker det är olämpligt så plocka bort min kommentar. Det är så farligt att surfa runt för jag måste titta på det du gjort sedan sist.


Jag vill bara berätta att vi har rea på Articsisters stämplar i helgen så vi får rum med de nya som kommer in. Vi öppnar upp med 50 % rabatt. Ett perfekt tillfälle att fynda fina textstämplar inför tillverkningen av Alla hjärtansdagkorten. Vi har REA från fredag den 14 januari till söndag den 17 januari.

Välkommen in
Lisbet
Articsisters

Petra sa...

Vilka vackra kort i fina färger. Mirabell, den stämpeln älskar jag också. Ett underbart kort du skapat.
Jag förvarar mina band enligt följande:
http://www.scrapbookingguiden.se/ribbon-ring
Det bästa jag testat, har testat mycket innan. Men tyvärr så har jag en hel del ormbon i form av band OXÅ.
Kram o ha en skön helg.
Petra

Busan sa...

Hej vännen! Duktig du är som har städat... det skulle jag med behöva...
Känner så väl igen problemet med begränsat utrymme... har också en hörna/vägg i en del av vårt sovrum och det funkar men vi har igen försökt få det lite lättare för mig att få tag i mitt pyssel för jag orkar ju inte så mycket plockande och lyftande. SÅ som väl var hade vi sparat en hel del vin-kargonger sedan det gångna året och inte blev det snyggt i den snabb-lösning vi gjorde nu men nu när jag ser det fungerar kan jag ju göra en ny så småningom och klä dem och dekorera dem fint. Skäms nästan för att ta kort på och visa på bloggen men får kanske ta mig i kragen för det fungerar faktiskt bättre med mina armar än om det är fult. *rodnar*
Har tyvärr ingen bra lösning till band utan har allt i en låda och det blir ju som det blir...
Korten du gjort är sååå fina och det är så härliga färger efter alla julkort!!! Så grönt och fräscht!!! Och Mirabyll är ju aldrig fel... :)
Hoppas du har det så bra du bara kan och får en trevlig helg och en ny mysig pysselstund snart!
Varma vinter-kramar
Busan

Lene sa...

tassar in för att önska en trevlig helg, hoppas allt är bra med dig!
Kram lene

Lätta och Goda recept sa...

Härliga kort i grönt. Det översta föll mig verkligen i smaken.

Jag har köpt bandförvaring på ÖB, kostar 49 kr. Det är en svart låda med genomskinligt lock. Det är avsett för skruvar egentligen men funkar utmärkt som blom- och bandförvaring. Ddessutom är det två sidor på den, perfekt. Sedan är de lätta att stapla.

Kram o lycka till